|
Sorularınızı
sorarken başlıkta "Acil, yardım, biri yardım etsin, bir bakın, çözümü nedir?,
yardım edecek yok mu?" gibi başlıklar kullanmayınız. Başlıklar okuyan
kişilere mesaj içeriği ile ilgili bilgi vermesi için var. Ve bilgi vermeyen
başlık yöneticiler tarafından kilitlenebilir, silinebilir, değiştirilebilir.
| Turkish Nuke Forum Ana Sayfası
-> Grafik & Tasarım -> PaintShop Pro ile ilgili makaleler burada... |
|
|
| |
|
Site Admin

|
|
| Kısa bir süre içerisinde PaintShop ile ilgili makaleler yayınlanacak.Fotomontaj teknikleri, pratik bilgiler vs | |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Çrş Şub 01, 2006 6:27 pm
|
|
|
| |
|
Site Admin

|
|
dört gözle bekliyoruz...  | |
|
|
 |
|
|
| |
|
Site Admin

|
|
Şimdi benim gibi kendinize aynada bakmayı çok seviyorsunuz diyelim.Hıh..bi anda baktınız ve bana da kalaşnikov ne kadar yakışırdı dediniz(kim derse artık benden başka..neyse çaktırma amaç farklı
Hah...şimdi fotoğrafınızı çektiniz..elinizdeki fotoğraf makinesi gözüküyor..hiç dert etmeyin onu silmek çok kolay.bir kare içine makineyi alıp Del tuşuna basıyoruz sonra da oraya "Clone Brush" ile fayanslarımızı ekliyoruz.daha doğrusu kopyalıyoruz(başka bi bölümde inşallah daha uzun anlatıcam)
asıl olaya gelelim..yapacağımız iş çok basit...
bu resimde makineyi sildim ve bi daha da bulamadım o yüzden biraz oynanmış haliyle sunuyorum..
şimdi burada kırmızı daire içindeki yerde foto mak. vardı sildik...üzerine silah geleceği için düzeltmeye gerek duymadım.
Neden LAYER (katman)?
Katmanları kullandığınız zaman resim üzerinde efekt yapmanız daha da kolaylaşacaktır.Ayrıca katmanlar sayesinde resimlerinize değişik efeklter verebilirsiniz(Alpha, hayalet yaparken onu resim üzerine getirdiğinizde şeffaf olup daha gerçekçi görünmesi gibi)
Bu resimdeki katmanlar da aynı görevi görecek.
Hemen Google-Grafik Arama'dan silahımızın adını yazıyoruz.AK-103 bulduğumuz resmin kenarlarını Magic Wand ve Freehand-Point to Point(antialias ı da açık tutalım ki tırtık oluşmasın) yardımıyla kesip atıyoruz ve silahımızı orada bırakıyoruz..döncez şimdi
Asıl resme dönüyoruz..Şimdi işimizin kolaylaşması için Layer oluşturuyoruz.(Layer sekmesinin en üst solundaki buton ya da Layers>New Raster Layer.diyoruz..adını da silah olarak koyup BG isimli layer ın üstüne koyuyoruz.
Şimdi silaha dönüp suya sabuna dokunmadan CRTL+C yapıp kopyalıyoruz..sonra da asıl resmimize dönüp crtl+v YAPMIYORUZ.Eğer ctrl+v yaparsanız silahı başka bir image olarak kopyalar..dikkat edelim...
silahadlı layer'a tıklayıp...CTRL+E yapıyoruz bu arada o kendince Floating Selection yapcak olsun ,dursun o..Sonra istediğimiz yere koyup SAĞ TIKLIYORUZ ve tebrikler...silahı katmana yerleştirdik
isterseniz katmanları oluşturalım.
katmanları oluşturduktan sonra...elimizi baş parmak dışarıda kalmak üzere bileğimizden itibaren FreeHand-point to point seçeneği ile seçip CRTL+C yapıyoruz..sonra aynen EL adlı katmana CRTL+E yapıp yapıştırıyoruz..gerekli düzeltmeleri yapıyoruz..kenarlara Soften yapılabilir vs.vs..
Bu arada yine dikkat edeceğiniz üzere AntiAlias açık olsun..tırtıksız hayat için...
sonra da kestiğimiz eli Toolbar daki Mover ile seçip eski elin üzerine getiriyoruz ki eli oradan kestiğimiz anlaşılmasın(eğer alt katmanı göremiyorsanız biraz EL katmanını layer opacity ile şeffaflaştırın(%70 gibi), eli yerleştirince tekrar %100 yapın)ve de sonra parmakların aralarındaki yerleri hafifçe kesiverin ki silah parmaklarımızın arasından gözüksün.
ve de böylece bu basit işlemi gerçekleştirmiş oldunuz..biraz Retouch ile üzerinde rötuşlar yapabilirsiniz orası size kalmış..ya da extra nesneler ekleyebilir ve resminizdeki kusurları kapatmak için dikkat dağıtabilirsiniz;)
veya
son haliyle
[img]http://www.e-saray.com/bens/AK-103&hasan.jpg[/img]
yaptığımız işin mantığı çok basit aslında...çift kaşarlı tost olayı... silahı asıl resimle, kestiğimiz el arasında kaşar ediyoruz o kadar  | |
|
|
|
|
|
 |
|
|
| |
|
Site Admin

|
|
Portable Network Graphics (PNG)
Alpha Layer ile resminizi her zeminde şeffaf ve jpg kalitesinde *.png ile gösterebilirsiniz.
-----resimli anlatım gelecek------------
normalde .gif uzantılı dosyaları da şeffaf yapabilirsiniz.ancak bu dosyada hem renk kaybına uğrarsınız(max. 256 renk) hem de BU OLAYA bakın şimdi
PNG li kısımdaki katmanlara alpha uygulayabiliyorken, GIF li kısımda ise sadece nesnenin dışına alpha uygulayabiliyoruz. | |
|
|
|
|
|
 |
|
Tarih:
Prş Şub 02, 2006 4:28 pm
|
|
|
| |
|
Site Admin

|
|
çok güzel olmuş bunlar en kısa sürede dersler bölümüne alacağız
ellerine sağlık klavyene sağlamlık | |
|
|
 |
| |
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|