|
Sorularınızı
sorarken başlıkta "Acil, yardım, biri yardım etsin, bir bakın, çözümü nedir?,
yardım edecek yok mu?" gibi başlıklar kullanmayınız. Başlıklar okuyan
kişilere mesaj içeriği ile ilgili bilgi vermesi için var. Ve bilgi vermeyen
başlık yöneticiler tarafından kilitlenebilir, silinebilir, değiştirilebilir.
| Turkish Nuke Forum Ana Sayfası
-> Programlama Dilleri -> Değişkene bağlı değişken |
|
|
| |
|
Katılımcı

|
|
selam arkadaşlar benim mühim bir problemim var.veri güncellemesi yapacağımız bir tablomuzun olduğunu düşünün.Bu tabloda id malcinsi fiyat alanlarının olduğunu varsayalım.
ben ne yapmalıyım ki tum fiyatları tek tek girip en sonunda tek butonla tum bu girmiş olduğum fiyatları ayrı ayrı işleyebileyim.
Daha açık anlatayım.Tablodaki her satıra tek tek giriş yapabiliyorum.Yani yukarıda saydığım alanların karşısına kayıt guncelle diye bir buton koydum (döngü ile) örneğin 100 adet kaydım var.id=1 malcinsi=maxtor fiyat=100, id=2 malcinsi=seagete fiyat=99.... gibi.tablodaki tüm verileri goruntuleyip tum değerleri girdikten sonra en sonda bulunan bir butona basarak kaydı guncellemek ve boylece tek tek veri girişinden kurtulmak istiyorum.bunun kolay yolu nedir?Ne donguler filan denedim ama olmadı.Lütfen Yardım !!!
cevap:
--------------------------------------------------------------------------------
<?php
include("./db.php"); //database sifre ve baglanti dosyasi
$query="select * from stok order by id asc";
$result=mysql_query($query) or die("Sorgu patlak verdi");
echo "<form method=post action='guncelle.php'><table><TR><TD>ID</TD><TD>Malin cinsi</TD><TD>Eski fiyat</TD><TD>Yeni fiyat</TD></TR>";
while($row=mysql_fetch_array($result)) {
echo "<TR><TD>$row[id]</TD><TD>$row[malincinsi]</TD><TD>$row[fiyat]</TD><TD><input type=text name='yenifiyat_$row[id]'></TD></TR>";
}
echo "<TR><td colspan=4 align=center><input type=submit value='Guncelle'></TD></TR></table></form>";
?>
//yukaridaki kodda, her bir mal icin kendi id'sine bagimli bir textarea tanimladik... daha sonra guncelleme kismini yazalim...
<?php
include("./db.php");
$query="select * from stok order by id asc";
$result=mysql_query($query) or die("yine patladi");
while($row=mysql_fetch_array($result)) {
$yenifiyat=${"yenifiyat_$row[id]"}; //id'ye bagimli yeni fiyat
if($yenifiyat) {//textarea bos gonderilmemis ise
$query2="update stok set fiyat='$yenifiyat' where id='$row[id]'";
mysql_query($query2) or die("hep patliyor");
}
}
echo "Yeni fiyatlar guncellendi";
?> | |
|
|
|
|
|
 |
| |
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|